500 g pomidorų,
3 svogūnai,
2 česnako skiltelės,
500 g agurkų,
0,5 l vandens,
žalia saldžioji paprika,
acto, alyvų aliejaus,
50 g džiūvėsių,
šaukštas pomidorų tyrės,
druskos, juodųjų pipirų,
žiupsnelis cukraus,
150 g kietos baltos duonos,
2 šaukštai sviesto.

Pomidorai nuplikomi, nulupami, perpjaunami į aštuonias dalis, išpjaustomi kotgaliai. Svogūnai ir česnakai nulupami ir stambiai sukapojami. Pusė agurko stambiai supjaustoma. Paprika perpjaunama pusiau, išimamos sėklos ir pertvaros, supjaustoma kubeliais. Paruoštos daržovės elektriniu maišikliu sutrinamos į tyrę. Tada supilamas vanduo, actas, aliejus, suberiama tarkuota bandelė, sukrečiama pomidorų tyrė. Viskas gerai išplakama. Dabar sriuba papipirinama, pasūdoma, įberiama cukraus ir 2 valandoms dedame į šaldytuvą. Balta duona supjaustoma kubeliais, apskrudinama svieste ir atvėsinama. Likęs svogūnas nulupamas ir susmulkinamas, likusi agurko pusė supjaustoma mažais kubeliais. Duonos traškučiai, agurkai ir svogūnai patiekiami vienoje atskiroje lėkštėje.

Twitter