1 nedidelis kopūstas
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
2 morkos
druskos, pipirų
Padažui: 1 svogūnas
sauja džiovintų grybų
1 stiklinė miltų
1 stiklinė pieno
druskos, pipirų
krapų
Pasūdytame vandenyje išverdame kopūstą, nuimame lapus, lapo sustorėjimą išpjauname. Smulkiai supjaustome svogūną ir jį apkepiname. Į keptuvę įpilame daug aliejaus ir pakepiname morkas, tarkuotas burokine tarka. Kepame, kol morkos pasidarys apelsino spalvos. Svogūnus sumaišome su morkomis, pasūdome, papipiriname ir sudedame smulkiai supjaustytą česnaką.
Imame kopūsto lapą, dedame įdaro ir suvyniojame. Dabar balandėlius apvoliojame miltuose ir aliejuje apkepiname. Sudedame į puodą, užpilame 1 stikline skysčio, kuriame virė kopūstas, troškiname 10-15 minučių.
Padažas: džiovintus grybus išverdame ir sumalame. Į keptuvę įpilame aliejaus, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir maltus grybus. Pabarstome miltais ir maišydami kepiname, kol miltai gražiai paruduos. Vis maišydami pilame pieną, ir maišome kol masė pasidarys vientisa. Pasūdome, papipiriname, sudedame krapus. Padažą užpilame ant balandėlių ir troškiname dar apie 5 minutes.

Twitter