0.5 kg mėsos su kaulais,
1 svogūnas,
1 morka,
gabalėlis porų,
salierų,
0.5 petražolės,
1 lauro lapelis,
10 – 15 pipirų,
3 – 3.5 l vandens.

Baltas mėsos ir kaulų sultinys yra pagrindas daugelio balintų mėsiškų sriubų.Šiam sultiniui gaminti tinka įvairių gyvulių mėsa bei kaulai : jautiena, kiauliena, veršiena, aviena ir kt.
Prieš virimą mėsą ir kaulus reikia nuplauti šaltu vandeniu.Paskui kaulus sukapoti nedideliais gabalais, sudėti kartu su mėsa į puodą, užpilti šaltu vandeniu, puodą uždengti dangčiu ir virti ant kaitrios ugnies.Užvirus puodą nudengti, nugraibyti putas, sudėti nuvalytas ir stambiai supjaustytas pakepintas prieskonines daržoves ir atidengus virti iš lengvo 2 – 4 val.Atsiradusius paviršiuje riebalus reikia kelis kartus nugraibyti.Dalį riebalų sultinyje reikia palikti, nes jie turi aromatinių medžiagų, kurios sultiniui duoda malonesnį skonį.Nuo sultinio paviršiaus nugraibytus riebalus galima vartoti daržovėms spirginti.
Kai sultinyje mėsa išverda ir pasidaro minkšta (patikriname įdūrę šakute : jei šakutė lengvai lenda į mėsą – mėsa išvirusi), ją reikia išimti, o sultinyje likusius kaulus dar pavirti 2 – 3 val.Sultiniui baigiant virti, įdėti druskos.
Išvirusį sultinį reikia palikti, kad nusistotų, po to perkošti per sietelį.

Twitter