12 bandelių
500 g miltų
pakelis sausų mielių
šaukštelis cukraus
2 šaukšteliai druskos
pipirų
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai susmulkintų petražolių
2 šaukštai plonai supjaustytų porų
krapų
kiaušinis

Dubenyje sumaišykite miltus su mielėmis. Suberkite cukrų, druską, pipirus, įpilkite aliejų ir 250 ml drugno vandens. Viską maišykite 5 min. plaktuvu su antgaliu tešlai iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu, kol pasidarys vientisa tešla. Tada įmaišykite petražoles, porus ir krapus.
Tešlą palaikykite šiltoje vietoje, kol ji pakils dvigubai. Gerai ją suminkykite ir padarykite 12 apvalių bandelių. Bandeles sudėkite ant sviestų pateptos skardos ir vėl palaikykite šiltai. Kiekvieną bandelę nespausdami įspauskite kryžmai 1 cm gyliu. Suplakite kiausinio trynį su šaltu vandieniu ir aptepkite bandeles. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 – 200 ‘C, 45 min.

Twitter