1,5l vandens,
2 burokėliai,
prieskoninių daržovių(morkų, petražolių, salierų, svogūnų, porų),
2-3 džiovinti grybai,
0,25-0,5l burokėlių rūgštymo,
druskos, cukraus,
skiltelė česnako,
šaukštelis sviesto,
1/2 šaukšto miltų.

Iš grybų, prieskoninių daržovių ir vandens išverdamas sultinys. Burokėliai nulupami, nuplaunami, supjaustomi šiaudeliais arba stambiai sutarkuojami ir ir sudedami į keptuvę. Pridedama sviesto, apkepinama, įberiama miltų, cukraus, druskos, išmaišoma, įpilama burokėlių rūgštymo arba acto ir troškinama. Kai burokėliai pasidaro pusiau minkšti, sudedami, šiaudeliais supjaustyti grybai, sutrintas česnakas ir dar patroškinama. Po to viskas sudedama į išvirtą, perkoštą sultinį ir pakaitinama. Į sriubą galima įdėti virtų supjaustytų bulvių arba jas paduoti atskirai.

Twitter