100g cukatų
100g maltų migdolų
200g razinų, 50 ml romo
250g liesos varškės
200g cukraus, 170g sviesto
2 kiaušiniai, 500g miltų
tarkuota 1 citrinos žievelė
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis malto kardamono
Aptepimui: 150g sviesto
Apibarstymui: cukraus pudros
Cukatas sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu, palikti 30 min. pastovėti. Varškę ištrinti su cukrumi, sviestu ir kiaušiniais. Po to sudedame tarkuota citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius bei kardamoną ir viską gerai išminkyti. Suformuojame kepalo formą ir dedame ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180C apie valandą. Po 20 min. po kepimo, išilgai per kepinio vidurį išilgai įpjauti ir apipilti trupučiu tirpinto sviesto. Keksui iškepus aptepti jį tirpintų sviestu ir apibarstyti cukraus pudra bei leisti visiškai ataušti.

Twitter