Jums reikės:
Tešlai: 200g miltų,
140g šalto sviesto,
70g cukraus,
1 trynio,
džiovintų žirnių ar pupelių.
Įdarui: 1/4l pieno,
2 šaukštų grietininio pudingo miltelių (20g),
60g cukraus,
pakelio vanilinio cukraus,
250g plaktos grietinėlės,
3 trynių,
500g braškių uždėti ant viršaus.

Tešlai: sumaišyti ir suminkyti miltus, sviestą, cukrų ir trynį, uždengus palikti pastovėti šaltai bent 30 min. Tešlą iškočioti plonai(iki maždaug 3mm storio) ir iškloti ja kepimo formą(skersmuo 24 cm), užlenkiant apie 2 cm aukščio kraštą. Tešlą keliose vietose pabadyti šakute, užkloti kepimo popieriumi ir ant viršaus pripilti džiovintų ankštinių. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Nuimti popierių ir ankštinius. Jei tešla dar žalia, kepti dar 10 min.
Įdarui: 4 šaukštuose pieno išmaišyti pudingo miltelius. Užvirinti likusį pieną, cukrų ir vanilinį cukrų, supilti pudingo miltelius ir dar kartą užvirinti. Nuimti nuo viryklės. Sumaišyti grietinėlę ir trynius ir atsargiai sudėti pudingą. Pudingo kremą sukrėsti ant torto pagrindo ir toje pačioje temperatūroje kepti dar 20-25 min. Atvėsinti. Uogas nuplauti ir priklausomai nuo dydžio supjaustyti perpus arba į 4 dalis. Sudėti ant pyrago.

Twitter