4 porcijoms reikės:
250 g briuselio kopūstų,
3 pomidorai,
350 g žuvies filė (menkės arba jūros lydekos),
2 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių,
250 ml grietinėlės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 kiaušiniai,
50 g tarkuoto sūrio,
2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių.

Briuselio kopūstų galveles įpjaukite kryžmai ir blanširuokite juos 3 min. verdančiame pasūdytame vandenyje. Apvirus nukoškite ir nuvarvinkite ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite. Žuvies filė supjaustykite gabaliukais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
Ant kopūstų išdėliokite supjaustytus pomidorus ir žuvies gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniais ir tarkuotu sūriu ir užpilkite šiuo mišiniu kopūstus. Kepkite orkaitėje 25 min., patiekite pabarsčius smulkintais petražolių lapeliais.

Twitter