8 didelės vienodo dydžio bulvės
2-3 skiltelės česnako
200 g užšaldytų špinatų
2 šaukštai sviesto
2 tryniai
2 šaukštai sutarkuoto parmezano sūrio
2 šaukštai sutarkuoto fermentinio (minkštesnio) sūrio
druskos
pipirų
malto muskato riešuto

Nuskustas bulves užpilti trupučiu pasūdyto verdančio vandens, virti 15 min., nukošti, ataušinti.
Po to nupjauti bulvių viršūnėles ir šaukšteliu išduobti minkštimą. Sutrinti jį šakute, ištrinti su tryniais, sumaišyti su špinatais, kruopščiai išmaišyti, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Bulves įdaryti paruošta mase, pridengti nupjautomis viršūnėlėmis, sudėti į sviestu išteptą atsparų karščiui pusdubenį, pabarstyti išmaišytu sutarkuotu sūriu, įdėti į įkaitintą orkaitę ir pakepinti 10-15 min. (kol sūris apskrus).
Patiekti su žalių daržovių salotomis.

Twitter