10 mažų bulvių
2š. šviežio ar džiovinto estragono
400 ml grietinėlės
200 g sviesto
2-1 porai
ryšulėlis krapų
ryšulėlis svogūnų laiškų
ryšulėlis petražolių
druska,pipirai
Bulves išplauti. Virti ant garų apie 20 min. Pusę žalumynų sudėti į verdanti pasūdyta vandenį, pavirti apie minutę. Išimti ir sudėti į šaltą vandenį. Nuvarvinti ir išdžiovinti ant popieriaus. Susmulkinti. Kitą pusę žalumynų susmulkinti. Nulupti bulves,laikyti šiltai. Užvirinti grietinėlę ir sudėti virtus susmulkintus žalumynus, pasūdyti, papipirinti, sudėti estragoną. Keptuvėje ant mažos ūgnies apie 5 min. pakepinti porus, sudėti likusius žalūmynus, pasūdyti, papipirinti, išmaišyti. Bulves perpjauti išilgai pusiau,padaryti duobutę bulvių vidurius išmaišome su keptais žalumynais, juos įdedame į bulves, užpilame karštu padažu. Ruošti prieš patiekiant.

Twitter