600 g jautienos u kaulais,
10 pipirų,
1 lauro lapas,
8 bulvės,
1/4 gūžės kopūstų, arba pusiau gūžinių ir žiedinių kopūstų,
1.5 morkos,
1 petražolė,
1/4 poro,
1/4 saliero,
1 svogūnas,
0.5 stiklinės koncervuotų ar šviežių žirnelių,
3 švieži pomidorai,
1 šaukštas sviesto,
3 l vandens.

Iš jautienos mėsos su kaulais išvirti sultinį ir perkošti.Prieskonines daržoves susmulkinti ir pakepinti svieste ar riebaluose.Kopūstus supjaustyti kvadratėliais, o žiedinius kopūstus išskirstyti žiedeliais.Bulves supjaustyti kubeliais.
Į verdantį sultinį sudėti kopūstus, pavirinus sudėti pakepintas prieskonines daržoves, bulves, pipirus, lauro lapą, druską ir virti, kol daržovės bus minkštos.Po to sudėti pailgais gabalėliais supjaustytus pomidorus, atskirai apvirintus žiedinius kopūstus ir trumpai pavirinti.
Į šią sriubą galima dėti virtų šviežių grybų.Duodant į stalą, pridėti pjaustytų petražolių lapelių.
Daržovių sriubą galima balinti rūgščia grietine arba duoti nebalintą.

Twitter