2 stiklinės pupelių,
1 stiklinė žirnių,
2 stiklinės žalių tarkuotų morkų,
200g maltos mėsos (paukštienos ar kiaulienos ),
1 kiaušinis,
truputis išmirkytos nuspaustos bandelės,
pipirų, pagal skonį druskos,
žalumynų, 2-3 pomidorai,
1-1,5 l vandens,
2-3 šaukštai želatinos.

Pupeles ir žirnius pamirkyti šaltame vandenyje, išvirti ir atvėsinti. Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, įdėti išmirkytą nuspaustą bandelę, druskos, pipirų, išminkyti ir daryti piršto dydžio apvalius kukuliukus, dėti juos į verdantį pasūdytą ir su prieskoniais vandenį ir virti 10-12 min. Po to supilti išbrinkintą želatiną.
Į indą ar paruoštą tortinę formą suberti virtas pupeles, užpilti su mėsos kukuliukais sultinio, įdėti žalumynų ir atšaldyti. Paskui dėti sluoksnį žalių tarkuotų morkų ir užpilti vėl plonu sluoksneliu sultinio su mėsos kukuliukais. Užšaldyti. Tada sudėti žirnius, užpilti likusį sultinį su mėsos kukuliukais, viską atšaldyti. Daržovių užkandis tortas dedamas ant tortinio padėklo, lėkštės ar lentutės ir puošiamas pomidorų skiltelėmis ar griežinėliais ir žalumynų lapeliais.

Twitter