500 g jautienos su kaulais,
300 g jaunų dilgėlių,
200 g rūgštynių,
0.5 petražolės,
1 svogūnas,
truputis porų ir salierų,
0.5 šaukšto miltų,
1 šaukštas riebalų,
2 – 3 kiaušiniai,
3 šaukštai grietinės,
3 l vandens.

Išvirti sultinį.Atskirai į verdantį vandenį sudėti nuplautas dilgėles, pavirinti 5 min, tada išpilti ant sietelio ir, kai nuvarvės, sumalti jas mėmale.Nuplautas rūgštynes sumalti kartu.Supjaustytas morkas, petražoles ir svogūnus paspirginti riebaluose.
Į verdantį sultinį sudėti sumaltas dilgėles, rūgštynes, paspirgintas daržoves ir pavirinti 15 min.
Miltus paspirginti taukuose, atskiesti sultiniu ir, sudėjus į sriubą, pavirinti 5 min.
Duodant į stalą, į lėkštę įdėti po pusę kietai virto ir į 4 skilteles supjaustyto kiaušinio, įpilti sriubos, užbalinti rūgščia grietine ir užbarstyti pjaustytų petražolių lapelių.
Prie dilgėlių sriubos duodamos virtos bulvės.

Twitter