1 stiklinė duonos džiūvėsėlių
1 stiklinė cukraus
1 šaukštas margarino
6 kiaušiniai
truputi cinamono, maltų gvazdikėlių
Glajui: 1 stiklinė cukraus
3 šaukštai vandens
1 šaukštelis kakavos miltelių

Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas, paskiausiai įmaišomi išplakti baltymai. paruošta tešla sukrečiama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. Iškepes ir formoje atvėsintas keksas apipilamas šokoladiniu glajumi.
Glajui: užvirinamas vanduo su cukrumi, nukaičiamas ir vėl dedamas ant mažos ugnies, kol nuo šaukšto ima tįsti “siūlai“. Atvėsusi masė sukama mediniu šaukštu, paskui suberiama kakava. Išmaišyta tyre užpilamas keksas.

Twitter