1 stiklinė džiovintų juodos duonos kubelių,
1 stiklinė stambiai tarkuoto sėtinio(griežčio),
1-2 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės,
0,5 stiklinės majonezo.

Visus nurodytus produktus sudėti į salotinę ir užpilti majonezu. Šios salotos tinka prie mėsos patiekalų.

Kad duona išliktų šviežia, į duoninę reikia įdėti obuolį ar nuskustą bulvę arba druskos žiupsnelį. Į puodą įdėti dangtelį su skylutėmis, įpilti truputį pasaldinto vandens ir tuomet ant dangtelio dėti apipelijusią į drėgną audinį suvyniotą duoną. Pagarinta duona vėl bus kaip šviežia. Apipelijusią duoną galima atgaivinti ir taip: į drėgną audeklą suvyniotą dėti ant karštų su lupenomis virtų bulvių, sandariai uždengti ir taip palaikyti.

Twitter