2 svogūnai, 500g baklažanų
5 pomidorai, 2 česnako skiltelės
1 šaukštas sviesto, 400g faršo
1 stiklinė sauso balto vyno
2 šaukštai kapotų petražolių
2 šaukštai alyvų aliejaus
50g sviesto, 4 šaukštai miltų
3/4 l šilto pieno
50g tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, baltųjų pipirų
džiovintų čiobrelių, rozmarinų
Svogūnai nulupami ir susmulkinami. 4 pomidorai apiplikomi, nulupami ir supjaustomi gabaliukais, o penktasis – plonais griežinėliais. Česnakai nulupami ir susmulkinami. Baklažanai nuplaunami ir supjaustomi griežinėliais. Ištirpintame svieste pakepinami svogūnai, paskui sudedama mėsa ir apkepinama. Tada supilamas vynas, sudedami pomidorų gabaliukai (griežinėliai nededami), petražolės, česnakai, suberiama druska, pipirai, trinti čiobreliai ir rozmarinai. Uždengiama dangčiu ir 40 minučių verdama. Baklažanų griežinėliai apkepinami aliejuje. Orkaitė įkaitinama iki 200C. Iš sviesto, miltų ir pieno paruošiamas padažas, pasūdomas, įdedama prieskonių ir 10 minučių verdama. Baklažanai ir paruošta mėsa susluoksniuojama kepimo formoje ir užpilama baltuoju padažu; viršus apdedamas baklažanų ir pomidorų griežinėliais, užpilama padažo ir apibarstoma tarkuotu sūriu. Musaka skrudinama orkaitėje apie 30 minučių

Twitter