200 g medaus;
500 g miltų;
150 g miltinio cukraus;
4 kiaušiniai;
0,5 citrinos;
200 g braškių džemo,
1 šaukštas kakavos, 1 šaukštelis cinamono,
1 šaukštelis anyžių,
5 g geriamosios sodos,
500 ml pieno.
Apelsininis glajus.

Medų, džemą, cukrų, trynius ir kakavą gerai išmaišyti. Supilti citrinos sultis ir įberti pusės citrinos, anyžius, cinamoną, geriamąją sodą, supilti pieną ir ištirpintą sviestą, dar kartą viską išmaišyti. Atskirai gerai išplakti baltymus. Apibarstant miltais, juos atsargiai sumaišyti su paruošta mase. Supilti į gilią, išklotą pergamentiniu popieriumi formą. Kepti ant vidutinės ugnies. Kai meduolis atvės, apipilti apelsininiu glajumi (žr. receptą). Supjaustyti kvadratėliais ir papuošti riešutais.
Apelsininis glajus.
Sumaišyti rafinuotą cukrų su vandeniu ir virti sirupą (jis turi temptis vidutinio storumo siūlu). Į jį įpilti apelsino sulčių ir įberti miltinio cukraus, kad pasidarytų tirštas ir blizgantis glajus.

Twitter