150g grikių kruopų,
0,5l daržovių sultinio,
300g morkų,
200ml grietinės,
50g sviesto,
150g fermentinio sūrio,
svogūnas,
2 kiaušiniai,
džiūvėsių, druskos, pipirų.

Grikius perlieti šaltu vandeniu. Vis pamaišant, virti sultinyje 15 min. Nukelti puodą nuo ugnies ir ataušinti. Morkas nuplauti, supjaustyti griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapoti. Keptuvėje ištirpdyti pusę sviesto, įpilti 3 šaukštus vandens ir ištroškinti morkas bei svogūnus. Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių, išplakti iki standumo. Trynius sumaišyti su grietine, 100g tarkuoto fermentinio sūrio, druska ir pipirais. Grikius sumaišyti su troškintomis morkomis bei svogūnais ir trynių mase. Sukrėsti baltymus ir atsargiai sumaišyti. Košę sukrėsti į riebalais išteptą skardą. Viršų pabarstyti likusiu sūriu, maltais džiūvesėliais, apdėlioti kubeliais supjaustytu likusiu sviestu. Kepti orkasitėje apie 30min., kol viršus gražiai paruduos.

Twitter