Pakelis grikių kruopų,
2 kiaušiniai,
1 didelis svogūnas,
1/2 stiklinės vandens arba sultinio,
5-7 šaukštai miltų,
žiubsnelis džiovinto mairūno,
druskos ir maltų pipirų pagal skonį.

Grikius išvirti ir sumalti kartu su svogūnu. Imušti kiaušinius, ipilti vandeni |(arba sultinį), sudėti druską, pipirus ir žoleles. Po to sudėti miltus ir viską gerai išmaišyti. Tada daryti kotletukus ir kepti keptuveje.

Padažas

1/2 stiklinės pieno,
2 šaukštai sviesto,
druskos,
mėgstamų žolelių
1-2 šaukštai miltų

Sviesta ištirpinti verdančiame piene, įberti druską, žoleles. Padažą sutirštinti miltais.

Troškinti burokėliai

Sutarkuoti burokus su burokine tarka, susmulkinti 1 svogūną ir patroškinti.

Twitter