4 porcijoms reikės:
120g džiovintų pupelių,
indelio konservuotų raudonųjų pupelių,
2 skiltelių česnako,
100g laiškinių svogūnų,
8 konservuotų abrikosų puselių,
600g veršienos,
šakelės rozmarino,
2-3 šaukštų aliejaus,
100g grietinėlės,
2 šaukštelių pomidorų konsentrato,
šaukšto miltų,
80g alyvuogių.

Pupeles užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pastovėti per naktį. Kitą dieną nusunkite. Česnaką sutrinkite, laiškinius svogūnus supjaustykite perpus. Nukoškite abrikosus ir raudonąsias pupeles. Aliejuje 15 min. pakepinkite kubeliais supjaustytą mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite česnaką ir laiškinius svogūnus, sumaišykite su pomidorų koncentratu ir pakepinkite. Pabarstykite miltais ir maišydama įpilkite 1/2l vandens. Sudėkite išmirkytas pupeles, abrikosus ir rozmariną. Uždenkite ir troškinkite 45 min. Dar užpilkite 400ml vandens. Sudėkite alyvuoges ir raudonąsias pupeles. Troškinkite dar 15 min, užpilkite grietinėlę. Vėl pabarstykite pagardais ir patiekite su kaimiška duona.

Twitter