300g sviesto
300g cukraus
5 kiaušiniai
100g razinų
5 šaukštai romo ar konjako (nebūtinai)
žiupsnelis imbiero miltelių
200g vaisių cukrinukų (cukatų), geriausiai – ananasai
100g kapotų migdolų
250g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
rieblų skardai ištepti
maltų džiūvėsėlių skardai pabarstyti
Užpilui – šokolado glajaus
Puošimui: 1/8 grietinės
1 šaukštas cukraus pudros

Cukrų trinkite su kiaušiniais, keletu lašų vanilės esencijos bei imbiero milteliais, kol neliks cukraus kruopelių ir masė taps puri. Razinas, subėrę į dubenėlį, apšlakstykite romu ar konjaku. Pusę vaisių cukrinukų supjaustykite kubeliais. Sviestą išsukite iki purumo. Į sviestą, toliau sukdami, po šaukštą dėkite kiaušinių ir cukraus masę. Persijokite miltų, kepimo miltelių mišinį ir išmaišykite su kapotais migdolais. Šį mišinį po šaukštą suberkite į sviesto bei kiaušinio masę ir tešlą gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite razinas, susmulkintus vaisių cukrinukus. Formą ištepkite riebalais ir apibarstę džiūvėsiais, supilkite tešlą. Kepkite 60 min. 180-200C temperatūroje. Iškepusį keksą iš formos perkelkite ant grotelių. Kai atauš, aptepkite šokolado glajumi. Išplakite grietinę su cukrumi.Prieš patiekdami papuoškite plakta grietine ir vaisių cukrinukais.

Twitter