0,7-1,2 kg kiaulienos nugarinės (karbonado)
2 vidutinės svogūno galvutės
1 raudonas saldusis pipiras
prieskonių mėsai: česnako, maltų juodųjų pipirų, saldžiųjų pipirų (paprikos) miltelių, „kari“;
morkų
petražolių
krapų
arbatinis šaukštelis cukraus

Pirmiausia ilgu aštriu peiliu (laikydamos jį horizontaliai) įpjaukite išilgai visą nugarinės gabalą. Mėsą, taip pat ir įpjovos vidų, įtrinkite prieskoniais ir palaikykite šaltai mažiausiai 12 valandų. Susmulkintus svogūnus ir šiaudeliais supjaustytą pipirą pakepinkite aliejuje. Šiuo įdaru prikimškite įpjovą. Ant celofano (arba „Toppits“ kepimo plėvelės) pažerkite petražolių lapelių, krapų šakelių, žvaigždutėmis ar šiaudeliais supjaustytų morkų, dėkite prikimštą nugarinę, standžiai suvyniokite ir suriškite.
Kepkite 220 laipsnių karštumo orkaitėje 1 val. 20 min.

Twitter