1 vidutinio dydžio višta,
200 g veršienos ar kaiulienos mėsos,
1 riekelė be plutos pyrago,
1 stiklinė pieno,
1 kiaušinis,
pipirų, druskos,
2 morkos,
1 petražolė,
2 stiklinės paruošto drebučiams sultinio.

Išskrostą vištą išplauti, nukirsti kaklą, nupjauti sparnus iki pirmo sulenkimo, o kojas – iki kelių ir nulupti, nesudraskius odos.Sparnelius ir šlauneles palikti su kauliukais prie odos.
Įdarui skirtą mėsą nugramdyti nuo kaulų, pridėjus truputį veršienos ar kiaulienos, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sumalti.Pridėjus piene mirkyto pyrago, išmaišyti ir dar kartą permalti.Tada maltą mėsos masę sudėti į dubenį, mediniu šaukštu labai gerai ištrinti ir sukant įdėti kiaušinio trynį, pipirų, druskos, atskiesti pienu, o pabaigoje sudėti išplaktą kiaušinio baltymą.Masė turi būti puri, krečiama.
Vištos odos dalį susiūti ir per paliktą angą prikrėsti nelabai pilną įdaro.Po to odą visiškai užsiūti, įdarytą vištą suvynioti į skepetą ar marlę, įdėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų, ir lėtai virti 1 – 1.5 val., pridėjus morkų, petražolių, pipirų.Baigiant virti reikia pasūdyti.Išvirtą vištieną paslėgti ir atšaldyti tame pačiame sultinyje.
Atšalusią vištieną išimti iš puodo, išvynioti iš skepetos, ištraukti siūlus, supjaustyti griežinėliais, nesugadinant paukščio išvaizdos, dėti (papilve į viršų) į pusdubenį ir užpilti paruoštu vištienos sultiniu.Dalį sultinio užšaldyti atskirai ir juo papuošti vištienos paviršių.

Twitter