1kg baklažanų 2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių
20g riebalų 2 šaukštai supjaustytų juodų alyvuogių
250g grybų 3 šaukštai grietinės
1 skiltelė česnako 1 kiaušinis
20g maltų džiūvėsėlių druskos, pipirų pagal skonį
Šviežius baklažanus nuplauname, nulupame, perpjauname išilgai. Išimame minkštimą, supjaustome. Grybus nuplauname, nupjauname dalį kotelių, supjaustome plonomis juostelėmis, susmulkiname česnako skiltelę. Grybus, česnaką iškepame riebaluose su baklažanų minkštimu, įberiame druskos ir pipirų. Ataušiname, išmaišome su kiaušiniu, džiūvėsėliais, petražolių lapeliais, alyvuogėmis, įdarome mase baklažanus, sudedame juos į plokščią puodą, įpilame 3-4 šaukštus vandens. Indą įstatome į karštą orkaitę ir baklažanus iškepame. Pašlakstome grietine ir dar truputi pakepiname. Baklažanus išimame, sudedame į pusdubenį, iš viršaus palaistome likusiu padažu, pabarstome žalumynais. Vietoj džiūvėsėlių galite įdėti biriai virtų ryžių.

Twitter