3 kg baltagūžių kopūstų,
3.7 kg morkų,
175 g pastarnoko šaknų,
85 g petražolių šaknų,
80 g salierų šaknų,
600 g ropinių svogūnų,
petražolių, krapų, salierų lapų,
100 g druskos,
110 g cukraus,
po žiūpsnelį maltų kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų,
2.5 kg pomidorų padažo,
400 g aliejaus.

Visas šaknines daržoves išvirti.Supjaustyti smulkiais kubeliais, sumaišyti su pakepintais aliejuje svogūnais bei prieskoninėmis daržovėmis.
Kopūstus apvirti, kad galima būtų atskirti lapus.Pagaminti balandėlius su daržovių įdaru.Juos dėti į stiklainius, užpilti aliejumi, pomidorų padažu, įberti cukraus, druskos.Pridengus metaliniais dangteliais kaitinti verdančio vandens vonioje 30 min.Sandariai uždaryti.Laikyti vėsioje vietoje.

Twitter