4 porcijoms reikės:
4 koliaropių
1 svogūno
ryšeli laiškynių svogūnų
2 šaukštus aliejaus
400 g mėsos faršo
2 šaukštus kečiupo
druskos, pipirų, čiobrelių
2 skiltelių česnako
100 g mažų pomidoriukų

Kaliaropes nulupkite, nupjaukite viršunėles, lapelius atidėkite papuošimui. Išskobkite minkštinumą. Susmulkinkite svogūną ir svogūnų laiškus ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite mėsos faršą ir minutę pakepinkite. Į faršą sudėkite kečupą, sutrintą česnaką ir įpilkite pusę stiklinės vandens. Sumaišykite ir troškinkite 20 min, pagardinkite. Prikimškite kaliaropes faršo ir sudėkite į kepimo formą. Įpilkite puse stiklinės vandens, uždenkite ir kepkite 15 – 20 min. iki 200 laipsnių ikaitintoje orkaitėje. Kaliaropes patiekite papuoštas pomidorais, svogūnų laiškais ir kaliaropių lapeliais.

Twitter