Ingridientai:
4 pomidorai
2 agurkai
4 skilteles cesnako
petrazole
pipirai
alyvu alejus
2 saukstai vyno acto
1 litras vandiens
1 salzdia paprika
2 svogunai
Paruošimo būdas:
Ispaniska sriuba „Gaspacho“
Receptas 6 zmonems.
Verdanciu vandeniu nuplikom 4 didelius pomodorus, nulupam odele ir viena pomidora padedam atskirai. 2 didelius agurkus nulupam ir supjaustom mazais kubeliais, pasudom ir paliekam 15 min. guleti. Tuo tarpu nulupam 4 skilteles cesnako, supjaustom 3 pomidorus, nuplaunam petrazoles ir visa tai kartu su agurkais sumalam mikseriu, pasudom, iberiam pipiru.Gauta mase supilam i salotine ar koki kita inda. Maisant saukstu supilti is leto puse stiklines alyvu aliejaus, po to dar 2 saukstus vyno acto ir 1 litra vandens ( arba stkline pomidoru sulciu ir 3/4 litro vandens- bus skaniau). Gerai viska sumaisyti ir pastatyti maziausiai 2 val i saldytuva.
Patiekti kartu su smulkiais kubeliais supjaustyta 1 didele saldziaja paprika, 2 svogunais, pomidoru, viska sudejus i atskirus dubenelius, is kuriu kiekvienas svecias gales isideti tiek, kiek nores. Galite imesti i sriuba dar keleta leduku, papuosti baziliko lapeliais, krapais ar petrazolem…gero apetito

Twitter