4 porcijoms reikės:
2 svogūnų,
1,2 kg pievagrybių,
2 šaukštų sviesto,
200g šaldytų žirnelių,
5 šaukštų grietinėlės,
5 šaukštų sauso baltojo vyno,
150g gorgonzolos sūrio,
8 plonų griežinėlių rūkyto kumpio,
druskos, pipirų,
šaukšto krakmolo.

Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Pievagrybius supjaustykite perpus.Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Apkepinkite jame svogūną. Sudėkite pievagrybius ir kepkite maždaug 10 min. ant didelės ugnies. Į keptuvę suberkinte žirnelius ir viską pagardinkite druska ir pipirais. Įpilkite 1,5 stiklinės vandens, grietinę ir vyną. Užvirkite, sumažinkite ugnį ir ant mažos ugnies troškinkite apie 5 min. Sūrį supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į padažą. Maišydama pakaitinkite, kad sūris išsilydytų. Paskui padažą patirštinkite su vandeniu sumaišytu krakmolu. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su kumpio gabaliukais.

Twitter