Stiklinė ryžių
250 g jautienos
apelsinas

Padažui:
kiaušinio trynys
šaukštelis garstyčių
šaukštelis cukraus
šaukštas acto
130 g aliejaus
apelsinas
šaukštas miltų
druskos
2 šaukštai citrinos sulčių

Jautieną išvirti pasūdytame vandienyje arba iškepti. Ryžius išplauti ir išvirti, tada suversti į kiaurasamtį ir perlieti šaltu vandeniu. Paskiau gerai ištrinti kiaušinio trynį su garstyčiomis, cukrumi, actu ir druska. Tada plakdami pilame aliejų labai maža srovele. Turi gautis vientisa majonezo masė. Tuomet paimti šaukštą apelsinų sulčių ir sumaišyti su puse stiklinės vandens. Šiame vandenyje išmaišyti miltus ir užvirinti. Truputį atvėsinus, sumaišyti su majonezu. Jautieną ir apelsiną supjaustyti nedideliais kubeliais. Supjaustytą mėsą ir apelsiną sumaišyti su ryžiais ir su paruoštu padažu. Kai viskas išmaišoma, pašlaikstyti citrinų sultimis, sumaišytomis su pusės apelsino sultimis. Kai sudedam kartu, mėsa ir ryžiai turi būti šalti.

Twitter