6 porcijoms reikės:
2 šaukštų miltų, 2 šaukštelių garstyčių miltelių
2kg jautienos, 1 šaukšto aliejaus.
Padažui:
1 šaukšto miltų, 600ml lieso daržovių sultinio, vorčesterio padažo pagal skonį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Miltus, garstyčių miltelius ir 2 šaukštelius šviežiai maltų juodųjų pipirų suberkite į dubenį, viską gerai sumaišykite ir ištrinkite šiuo mišiniu jautieną. Aliejų įkaitinkite didelėje formoje, įdėkite mėsą ir pašaukite į orkaitę. Po 20 min. sumažinkite karštį orkaitėje iki 180 laipsnių ir kepkite dar 1 val. ir 30 min. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti 20 min.
Padažui: išimkite iš formos mėsą ir nuvarvinkite skystį. Į formą įberkite miltų ir sumaišykite, kad masė būtų vientisa. Pastatykite ant ugnies ir pamažu pilkite vandenį, visą laiką maišydama. Užvirkite ir įberkite druskos, pipirų ir vorčesterio padažo.

Twitter