350 g miltų
6 šaukštai minkšto margarino
200 g cukraus
1 kiaušinis
2 šaukštai kakavos
nepilna stiklinė kefyro
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai susmulkintų apelsino žievelės cukatų
žiupsnelis maltų gvazdikėlių

Pyragui aptepti:
4 šaukštai uogienės
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštas cukraus pudros
1/2 šaukštelio bulvių krakmolo

Kefyrą, maragariną, kiaušinį ištrinti su cukrumi, kepimo milteliais ir prieskoniais. Maišant dalimis suberti miltus ir kakavą. Į riebalais pateptą kepimo formą sukrėsti tešlą ir išlyginti paviršių. Kepti maždaug 35 min. Palaukti, kol orkaitė pravės iki 60 laipsnių. Per tą laiką iki standžių putų išplakti baltymą su cukraus pudra bei kramolu. Pyrago paviršių aptepti uogiene, ant jos išspausti baltymų kaupelius ir palikt orkaitėje, kol baltymai suketės.
Iš formos pyragą išimti atšalusį.

Twitter