8 porcijoms reikės:
1,75kg kalakuto krūtinėlės,
6 šaukštų aliejaus,
200g ryžių
indelio ananasų,
1 agurko,
2 spalvotų paprikų,
gūžinės salotos,
2 svogūnų,
6 šaukštų vyno acto,
200ml čilio padažo,
150g tirštos grietinės.

Mėsą įtrinkite druska ir suriškite siūlu smarkiai suspaudusi. Įdėkite į aliejumi išteptą formą ir kepkite 1val. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išvirkite ryžius ir nukoškite. Ananasus išimkite iš sulčių, o sultis palikite. Agurką supjaustykite griežinėliais, papriką- juostelėmis, o salotas sudraskykite mažesniais gabaliukais. Sumaišykite su ryžiais ir dalimi ananasų. Susmulkinkite svogūną, įdėkite 3 min. į užvirtą actą. Sumaišykite su aliejumi ir 1/3 stiklinės ananasų sulčių iš indelio. Pagardinkite druska ir pipirais ir užpilkite ant salotų. Po 1 val. kepimo mėsą patepkite 150ml čilio padažo. Sudėkite likusius ananasus ir kepkite dar 30 min. LIkusį čilio padažą sumaišykite su grietine. Iškeptą kepsnį supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į pailgą lėkštę. Papuoškite kartu kepusio ananaso griežinėliais. Patiekite su paruoštomis salotomis ir aštriu grietinės padažu.

Twitter