4-6 riekės baltos duonos arba ragaišio,
20 g sviesto arba margarino,
200-250 g daržovių (morkų, pupelių, žirnelių, žiedinių kopūstų ir t.t.),
20 g sviesto,
2 arbat. šaukšteliai miltų,
1/2-1 stiklinė pieno arba grietinėlės,
4-6 maži maltiniai(muštinukai) arba 4-6 kiaušiniai,
1 pomidoras,
krapų,
druskos,
vandens.

Duona apkepinama.Daržovės išverdamos nedideliame pasūdyto vandens kiekyje.Galima imti vienos arba kelių rūšių daržoves, bet jos verdamos atskirai.Iš sviesto, miltų, pieno arba grietinėlės išverdamas tirštas padažas, sumaišomas su daržovėmis.Ant kiekvieno sumuštinio uždedamas kauburėlis daržovių, ant jų – karštas mažas maltinis arba karštas virtas ar keptas kiaušinis.Sumuštiniai papuošiami pomidorų griežinėliais ir krapais.

Twitter