4-6 riekės juodos duonos,
20 g taukų arba margarino,
150-200 g faršo,
1 arbat. šaukštelis krakmolo,
3 valg. šaukštai grietinės,
1 valg. šaukštas vandens,
1 valg. šaukštas virtų burokėlių,
1 svogūnas,
1/4 rauginto agurko,
druskos, pipirų,
taukų arba aliejaus,
(krienų),
(4-6 kiaušiniai),
(grybų).

Juodos forminės duonos riekės apkepinamos iš vienos pusės.Į faršą įdedama krakmolo, grietinės, vandens, tarkuotų burokėlių, smulkiai supjaustyto svogūno ir agurkas, pagardinama druska ir pipirais, išplakama.
Ant apkepintos pusės užtepama pagamintos masės, paskui dideliame riebalų kiekyje apkepinamas sumuštinis – iš pradžių aptepta mėsa pusė, paskui – kita.
Serviruojant ant kiekvieno sumuštinio galima uždėti keptą kiaušinį arba tarkuotų krienų.
Vietoj burokėlių ir rauginto agurko galima dėti marinuotų arba sūdytų grybų.

Twitter