6 tryniai,
100g sviesto,
6 šaukštai grietinės,
600-800 g miltų,
druskos.
Kastiniui: 200g sviesto,
400g grietinės,
1 šaukštas kmynų,druskos.

Sviestą atšildyti ir gerai mediniu šaukštu išsukti. Paskui sukant mušti po vieną trynį, kol sudėsite visus. Po to supilti grietinę, įberti žiupsnelį druskos ir išsijotus miltus. Tešlą gerai išminkyti ir padėti šaltai. Atšalusią kočioti apie 1cm storio lakštais. Juos išspausti ta pačia figūrine formele, kurioje bus kepama. ( Formelių krašteliai yra banguoti). Formelę gerai ištepti sviestu, išbarstyti džiūvėsėliais ar miltais, įdėti į formelės vidų išspaustą tešlainį ir pirštais stiprokai įspaudyti į formelės įdubimus.
Kepama vidutinio karštumo orkaitėje ar krosnyje, kol pagels. Krepšelius atšaldyti ir tik tada į juos šaukšteliu dėti kastinį(išdėstyti gėlytes, eglutes ir kt.) Krepšelį galima puošti petražolėmis, saliero ar krapų šakelėmis.
Į indą, kuriame bus sukamas kastinys, sudėti sviestą, virtus sausus kmynus, druską. Sviestą gerai išsukti. Paskui sukant po šaukštą dėti grietinę. Kai ims darytis sviesto kruopelytės, reikia į kitą indą su karštu vandeniu įstatyti tą indą, kuriame sukamas kastinis, pašildyti sukant, kol masė vėl tampa vienalytė. Taip daryti, kol sudėsite visą grietinę(tai šildoma, tai šaldoma). Jei grietinė šalta, nereikia, kastinio pašildžius, šaldyti vandenyje.
Kastinis krepšeliuose gražiai atrodo, patogu įsidėti į lėkštę. Taip kastinis patiekiamas švenčių ar kitomis iškilmingomis progomis.

Twitter