8 porcijoms reikės:
2 šaukštų zelatinos
4 šaukštų šaltos kavos
3 stiklinių karštos kavos
100 g karčiojo šokolado
3/4 stiklinės cukraus
žiupsnelio druskos
1/2 šaukštelio mėtų lašelių
2 stiklinių grietinėlės

Papuošti:
plaktos grietinėlės
šokoladinių puošmenų

Želatiną užpilkite 4 šaukštais šaltos kavos. Atidėkite, kai ji išbrinks, supilkite karštą kavą ir gerai išmaišykite. Šokoladą susmulkinkite ir ištirpdykite virš garų. Maišydama pamažu supilkite kavą su želatina, įberkite cukraus, druskos ir supilkyte mėtos lašelius. Maišykite kol cukrus visai ištirps. Tada šiek tiek leiskite atvėsti.
Grietinėlė suplakyte ir sudėkite į atšaldytą kavą. Viską supilkite į riebalais išteptą apvalią maždaug 8 stiklinių talpos formą. Tada ją įdėkite į šaldytuvą triem valandom, paskui iš formos iškrieskite į lekštę. Papuoškite plakta grietinėle ir šokoladinėmis puošmėnuomis.

Twitter