4 porcijoms reikės:
1 vištos
druskos
pipirų
150 g raudonųjų svogūnų
200 g mažų svogūnėlių
500 g pievagrybių
250 g morkų
pusės galvutės česnako
lauro lapelių
rozmarinų
čiobrelių
2 – 3 šaukštų sviesto
pusės stiklinės sultinio (arba baltojo vyno)

Vištą nuplaukite, įtrinkite druska ir pipirais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Pievagrybius perpjaukite perpus, morkas supjaukite nedideliais pailgais gabaliukais. Vištą dėkite į troškintūvą ir sudėkite paruoštas daržoves, česnaką, laurų lapelius, pagardinkite rozmarinais ir čiobreliais. Pašlaikstykite ištirpdytu sviestu ir kepkite 40 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Į troškintvą supilkite sultinį aeba vyną ir ne visą stiklinę vandens. Daržoves pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite dar 20 min tokios temperatūros orkaitėje. Patiekite su balta duona.

Twitter