Tešlai:
1/2 kg miltų, 40 g sviesto, kiaušinio, trynio, 1/2 stiklinės vandens, žiupsnelio druskos
Faršui:
1/2 kg kraujinės dešros, keleto vištienos kepenėlių, saldžiųjų pipirų, maltų juodųjų pipirų

Užmaišykite tešlą, iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais arba stikline išpjaukite apskritimus. Iš žarnų išspauskite kraujinės dešros įdarą, sumaišykite su smulkiai supjaustytomis kepenėlėmis, saldžiaisiais pipirais ir gausiai pabarstykite maltais pipirais. Faršą galima truputį apkepinti svieste. Kai atauš, suformuokite koldūnus ir virkite juos pasūdytame vandenyje. Patiekite su spirgučiais, ištirpdytu sviestu ar tiršta grietine.
Taip pat į faršą galima įdėti šaukštelį cinamono ar sugrūstų gvazdikėlių.

Twitter