4 porcijoms reikės:
400g miltų,
5 kiaušinių,
druskos.
Įdarui:
500g pomidorų,
1 svogūno,
2 morkų,
1 salieros šakelės,
300g jautienos faršo,
1 stiklinės raudonojo vyno,
2 skiltelių česnako,
4 šaukštų aliejaus,
druskos, pipirų, baziliko,
petražolių.
Baltajam padažui:
1l pieno,
100g sviesto,
100-120g miltų,
muškato riešuto,
druskos,
300g tarkuoto fermentinio sūrio.

Miltus supilkite ant stalo, padarykite įdurimą, įmuškite kiaušinius, įdėkite druskos. Suminkykite tešlą ir padėkite šiltai 20 min. Padalykite ją į 9 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonais lakštais ir išvirkite juos kiek pasūdytame vandenyje. Faršą pakepinkite aliejuje kartu su susmulkintais svogūnais, sudėkite druską, pipirus ir prieskonius, įpilkite vyno ir troškinkite, kol skystis išgaruos. Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir sutrinkite plaktuvu. Pakepinkite aliejuje susmulkintą česnaką, sudėkite supjaustytą salierą, pomidorus, petražoles ir baziliką. Sumaišykite su mėsa.
Paruoškite baltąjį padažą: ištirpdykite sviestą, sudėkite miltus, supilkite pieną ir visą laiką maišydama virkite, kol padažas taps vientisos konsistencijos. Kepimo formą ištepkite aliejuji, įpilkite truputį padažo ir dėkite: lazanijos lakštą, padažą, įdarą, sūrį, lakštą ir t.t. Viršuje turi būti lazanijos lakštas, pabarstytas sūriu. Įdėkite formą į 220 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30 min.

Twitter