1 kg lydekos,
4 kiaušiniai,
1 riekelė pyrago,
1 stiklinė pieno,
1 šaukštas sviesto,
1 morka,
2 svogūnai,
10 pipirų (įdarui ir sultiniui),
1 lauro lapelis,
druskos,
3 stiklinės sultinio drebučiams.

Lydeką nuvalyti, perpjauti per nugarą ir išskrosti.Tada išplauti, išimti kaulus ir, padėjus ant lentelės (mėsa į viršų), aplyginti raumenis (iš storesnės vietos nupjauti ir pridėti kur ploniau).Po to pasūdyti, pabarstyti pipirais ir palikti pusvalandžiui, kad įsisūrėtų.
Įdarui skirtą 1 kiaušinį ir 2 trynius išplakti su 0.5 stiklinės pieno, pridėti piene mirkyto pertrinto per rėtį pyrago, druskos, maltų pipirų, smulkiai supjaustytų svogūnų ir maišant viską trumpai paspirginti svieste, kol sutirštės.Įdarui paįvairinti 3 kiaušinio baltymus iškepti atskirai ir supjaustyti skiltelėmis.Taip paruoštu įdaru aptepti žuvies mėsą, apdėti baltymų skiltelėmis, suvynioti, apsukti marle ir lėtai virti žuvies liekanų (kaulų, galvų) prieskonių ir prieskoninių daržovių sultinyje 45 min.Kai išvirs, jį atvėsinti tame pat sultinyje.Po to išimti iš puodo, nuimti marlę, supjaustyti gražiais griežinėliais, sudėti į pusdubenį, užpilti žuvies sultiniu ir palikti, kad sustingtų.
Jeigu norima vyniotinį išversti į kitą indą, jį reikia dėti į pusdubenį jau ant užšaldytų drebučių sluoksnio ir, vėl užpylus sultiniu, palikti, kad antrą kartą sustingtų.Vyniotinio galima ir neužšaldyti drebučiuose, o tik jais papuošti žuvį.

Twitter