Svogūnas, 2 morkos,
4 šaukštai aliejaus,
400g maltos mėsos,
2 česnakų skiltelės,
530g konservuotų pomidorų be odelių,
150g šaldytų žaliųjų žirnelių,
druskos, juodųjų pipirų,
žiupsnelis džoivintų čiobrelių,
250g plačių lakštinių,
100g fermentinio sūrio.

Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti, nuluptią morką supjaustyti šiaudeliais. Daržoves pakepinti su aliejumi. Sudėti maltą mėsą ir kepinti, kol parus. Kepamą mėsą sklaidyti šakute, kad būtų biri. Sukrėsti sutarkuotą česnaką, sudėti pomidorus. Troškinti pridengtoje keptuvėje ir nuolat maišyti. Po 30 min. suberti žaliuosius žirnelius, pagardinti pagal skonį. Uždengti ir dar 10 min. troškinti. Į 2l pasūdytą verdantį vandenį įpilti truputį aliejaus, suberti makaronus. Imaišyti ir 12 min. virti ant silpnos ugnies. Išvirusius makaronus sietelyje perlieti šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Patiekti su tarkuotu sūriu ir paruoštu padažu.

Twitter