300g maltos jautienos ir kiaulienos,
svogūnas(100g),
2 šaukštai sviesto,
sužiedėjusi bandele,
pusė stiklinės pieno,
kiaušinis,
šaukštas prieskoninių žalumynų mišinio,
druskosir pipirų.
Priedams:
raudonosios paprikos ankštis (150g)
150g rūkytos šoninės,
2 svogūnai(200g ),
150g pievagrybių.

Į maltą mėsą sudėti piene išmirkytą ir nuspaustą bandelę, su sviestu pakepintus svogūnus, įmušti kiaušinį, suberti susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pasūdyti, gerai išmaišyti ir drėgnomis rankomis daryti nedidelius kukulius.
Paruošti priedus: svogūnus supjaustyti griežinėliais, papriką – stambokais kvadratėliais, šoninę – nedideliais gabaliukais. Pievagrybius nuplauti, nusausinti ir nupjauti kotelius. Mėsos kukulius ir paruoštus priedus pakaitomis suverti ant iešmenų. Kepti ant nelabai karštų žarijų.

Twitter