Reikės:

TEŠLAI:
1 stikline cukraus
2 šaukštai medaus
2 kiaušiniai
3 stiklinės miltų (350 gr.)
pusė šaukštelio sodos (užgesinti su citrinos sultimis).

KREMUI:
1 lt 30% riebumo grietines
4 citrinos
1 stiklinė cukraus

Eiga:

Medu istirpinti leisti biski atsalt, supilt cukru, kiausinius ir gesinta soda.
Viska ismaisyti ir berti miltus po truputi, i gala kai jau nebeiseina plakt minkyti miltus aliejum suteptom rankom is teslos suformuoti 4 paplocius ir kepti kol graziai paruduos formuokit paplocius aliejuotom rankom. Kitaip nieko nebus:)))

Kol paplociai keps gaminsime krema:
Nutarkuoti citrinu odos geltona dali i grietine ir ten pat isspausti sultis. supilti cukru, grietine, isplakt kad pataptu puri. padet i saldytuva, kad butu salta.
Atvesusius paplocius sutept kremu. Pries dedant pirma paploti i lekste sliukstekit i ja grietines kad sumirktu ir is apacios. Kuo dosniau tuo geriau. Visa tai darykite gilesnej lekstej ar inde nes is pradziu grietine bus gana skysta ir jai reiks vietos nubegt.
Dekite i saldytuva ir kas kokis 20 minuciu atsidare papilstykite pyraga is virsaus nubegusia grietine. Kai jau prades stingti. galite palikt ramybeje. Kokiai 12 valandu.:)))

Pastabos:
Nepradekite jo kepti velai vakare, nes tingesis ji slakstyt. Pries patiekiant galima barstyti riesutais, as barsciau tos pacios teslos paplocio trupiniais.

Twitter