300 g miltų,
100 g merdaus,
1 kiaušinis,
35 g sviesto,
8 arbat. šaukšteliai cukraus,
1-2 arbat. šaukšteliai prieskonių mišinio (kardamono, imbiero, pipirų, cinamono),
1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių ar sodos.
Aptepimui :
1 kiaušinis.
Glajui :
1 baltymas,
1 stiklinė miltinio cukraus,
citrinos rūgšties.

Medus, cukrus ir sviestas šildomi, kol ištirpsta.Masė atšaldoma, įmušamas kiaušinis ir suberiami sijoti miltai, kepimo milteliai arba soda ir prieskoniai.Tešla gerai išminkoma, iškočiojama 0.5 cm storio sluoksniu, supjaustomi ar išspaudžiami įvairių formų medaliai (viršuje padaroma skylutė, kad būtų galima įverti juostelę ar siūlą ir medalį pakabinti), gyvulėliai ar šiaip įvairių formų meduoliukai.Jie aptepami plaktu kiaušinių ir kepami 15-20 min.Iškepę aptepami baltuoju glajumi arba apibarstomi miltiniu cukrumi.Apdžiovintą baltąjį glajų galima puošti spalvotuoju, kuriam įdedama įvairių raudonų uogų sulčių (spanguolių, aronijos) arba tirpinto šokolado.

Twitter