Jums reikės: (4 asmenų šeimai)
8 vienodo dydžio pievagrybių,
0,5 kg kiaulienos ir jautienos faršo,
0,5 šalto rūkymo kumpio su lašinukais,
prieskonių,
aliejaus kepimui,
česnako,
svogūno,
medinių smeigtukų,
garnyrui – mėgstamų daržovių.

Padažui:
50 g sviesto,
svogūno,
šaukšto miltų,
grietinėlės,
petražolių,
krapų,
prieskonių.

Į faršą suberkite šaukštelį prieskonių, smulkiai pjaustytą svogūną ir česnaką. Išmaišykite. Nuplautus grybus aplipdykite faršu, suformuokite kukulį. Imkite plonai pjaustytą kumpio gabalėlį ir apjuoskite juo suformuotą faršo kukulį. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Formą apšlakstykite aliejumi, sudėkite mėsos kukulius ir kepkite apie 1 val., pašlakstydami mėsos sultiniu arba vandeniu.

Twitter