1 liežuvis,
2 inkstai,
200 g kiaulės odos,
200 g mėsos liekanų,
0.5 kg kiaulės galvos,
24 pipirai,
5 gvazdikėliai,
druskos pagal skonį.

Kiaulės liežuvį, inkstus, riebią galvos mėsą, snukį, mėsos liekanas, odą nuplauti ir apvirti 1 – 1.5 val. prieskoninių daržovių ir prieskonių sultinyje.Liežuvį išvirti atskirai, išėmus iš sultinio užpilti jį šaltu vandeniu ir tuojau nulupti odelę.Atvėsintą mėsą supjaustyti ne visai smulkiais gabalais (po 20 – 25 g svorio), pasūdyti, pabarstyti pipirais ir sukimšti į gerai išvalytą kiaulės pūslę, kurią užrišus dėti į tą patį sultinį ir labai pamažu jame pavirti 1 val.Atvėsintą mėsos sūrį paslėgti sultinyje, o prieš duodant į stalą supjaustyti griežinėliais.
Į mėsos sūrį gaminant galima dėti apvirtų kepenų gabaliukų.Vietoj pūslės galima vartoti skepetą.

Twitter