8 didelį obuoliai,
4-6 morkos,
100-200g majonezo,
2 šaukštai aguonų,
2 šaukšteliai smulkiai pjaustytytų petražolių lapelių,
2 šaukšteliai citrinos rūgšties.Obuolius nulupti, nupjauti viršų (1/3), išimti sėklalizdžius, vidų išskobti, kad liktų kuo didesnė tuštuma. Obuolio kraštus išpjaustyti danteliais. Paskui taip paruoštus obuolius blanširuoti parūgštintame vandenyje keletą kartų.
Morkas smulkiai sutarkuoti. Obuolių likučius smulkiai sukapoti ir sudėti į morkas. Aguonas nuplikyti karštu vandeniu ir nusausintas suberti į morkas. ubėrus petražolių lapelius, išmaišyti. Mišinį sudėti į obuolius. Ant kiekvieno uždėti po truputį majonezo. Puošti petražolių šakelėmis. Morkų salotas duodamos prie paukštienos, veršienos patiekalų.

Twitter