4 obuoliai,4 šaukšteliai uogienės,
4-6 migdolai,
stiklinė miltų,
stiklinė pieno,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai sviesto,
cukraus pudros.

Pieną užviriname su sviestu, nuolat maišydamos suberiame persijotus miltus, nukeliame nuo ugnies ir mediniu šaukštu išmaišome vientisą tešlą, įmušdami po vieną kiaušinį. Obuolius nulupame, pašaliname sėklalizdžius, jų vietas užpildome uogiene ir įdedame į kaitrai atsparų indą. Obuolius apdedame plikyta tešla, palikdami viršutines dalis neuždengtas. Indą pašauname į įkaitintą iki 180-220C orkaitę ir kepame 45 min.Kai tešla bus auksinės spalvos, indą išimame, pabarstome miltiniu cukrumi. Patiekiame šiltus. Į obuolių įdarą dar galime įdėti smulkintų riešutų, razinų. Su plikyta tešla skanūs ir kiti vaisiai. Jie gai būti ir be įdaro. Vaisius taip pat galime sudėtiant torto formos dugno, užpilti tešla, iškepti ir pabarstyti cukrumi. Toks tortas ne tik labai skanus, bet ir gražiai atrodo.

Twitter