7 kg obuolių,
1,5 kg cukraus,
2-3 apelsino žievelių skiltelės,
3-5 gvazdikėliai, cinamono.

Obuolių marmeladui, kaip ir obuolių sūriams, tinka rūgštesnio skonio, turintys daugiau pektininių medžiagų obuoliai (marmeladas greitai išverda ). Obuolių marmeladą galima virti tiek iš nuluptų, tiek ir iš neluptų obuolių. Nuluptų obuolių marmeladas būna švelnesnės struktūros, malonesnio skonio.
Marmeladui obuoliai paruošiami taip pat, kaip ir obuolių sūriams,tik, užpylus paruoštus obuolius cukrumi, jie laikomi 3-4 val. Obuoliai verdami emaliuotame inde ant kuo stipresnės ugnies, pradžioje uždengus, vėliau intensyviai maišant. Svarbu, kad marmeladas kuo geriau išvirtų. Jis verdamas iki norimo tirštumo ir pabaigoje pridedama prieskonių: malto cinamono – gvazdikėlių mišinio, apelsino džiovintų žievelių.
Beveik verdantis marmeladas sukrečiamas į sausai iškaitintus karštus stiklainius, kurie tuoj pat hermetiškai uždaromi dezinfekuotais dangteliais arba užrišami celofanu, suvilgius jo viršutinę pusę virintu vandeniu.

Twitter