250g miltų,
125g margarino, kiaušinis,
70g cukraus,truputis druskos,
pakelis vanilinio cukraus,
tarkuotos citrinos žievelės,
pusės citrinos sulčių, obuolių, marmelado.

Iš visų nurodytų produktų užminkyti tešlą ir palikti 1 val. šaltai. Po to iškočioti pusės centimetro storio lakštą ir išpjaustyti formele ar stikline skridinėlius. Jų turi būti lyginis skaičius. Ant vienų uždėti 0,5 cm storio obuolio griežinėlį, į jo tuštumą pridėti marmelado ir uždengti kitu skridinėliu, gerai užspaudus kraštus. Paplotėlių viršų patepti išplaktu kiaušiniu ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje, sudėjus juos į riebalais išteptą skardą. Iškepus apsijoti miltiniu cukrumi ar aplieti cukraus glajumi. Paplotėliaiį stalą paduodami tiek karšti, tiek šalti.

Twitter